ponedeljek, 9. marec 2015

VIJOLIČNA barva




















Vijolična barva je mešanica rdeče in modre, zato se nanjo navezujejo predstave sijaja in dostojanstva, ima pa kakor zelena pomirjajoč vpliv.


Psihološki učinki vijolične barve: ustvarjalnost, razmišljanje, umetniški navdih, intuitivnost, zaščitništvo. skrivnostnost, poduhovljenost.​​ Vsebuje energijo in moč rdeče barve ter duhovnost in celovitost modre. Združuje telo in duha ter ustvarja ravnotežje med našo fizično in psihično energijo. Pomaga ljudem, ki iščejo smisel življenja in duhovno izpolnitev.



 V smislu barv vijolična barva predstavlja prihodnost, domišljijo, sanje. Duhovno pomirja čustva, nam povečuje psihično sposobnost, duhovno razsvetljenje, a nas kljub temu drži trdno na tleh.
VIJOLIČNA je barva domišljije, izraža ekstravagantnost in neomejenost. Pričara lahko razkošje in skrivnostno vzdušje, vendar jo je potrebno jemati s pravo mero. Izraža tudi veličino in pomembnost, a tudi posebnost in izobčenost. Ker je mešanica modre in rdeče, je tudi barva mešanih občutkov. Vijolična barva lahko izzove potrtost, hrepenenje in melanholijo.







Najpogostejša vijolična odtenka sta lila (vijolična + bela, potrpežljivost, trpljenje), in purpur (barva kraljev, ošabnost, ceremonialnost) Če se oblačite v vijolično ste občutljivi in polni sočutja. Samozavest lahko utrdite s kančkom rdeče barve (npr. španski bezeg, ciklamna barva).Če ne marate vijolične barve, je lahko kriva ustvarjalna zavora ali problem z avtoriteto. Vijolična barva predstavlja luksuz, bogastvo in prefinjenost. Je barva kraljevskosti.



Vijolično naj nosijo ljudje, ki si želijo miru, brezskrbne ljubezni, ljudje za meditacijo ali molitev, saj prinaša mir in spokoj.
Izogibajo naj se je ljudje, ki ne marajo tišine, če ste preobčutljivi ali si želite, da bi vas družba sprejela.

Odtenki vijolične barve: lila (potrpežljivost, trpljenje), purpur (barva kraljev, ošabnost in ceremonialnost).robidnica, iris, slez, gozdna sivka, španski bezeg, ciklama, sliva, črni ribez, jajčevec,...Spodbuja kreativno udejstvovanje in išče navdih in izvirnost s pomočjo svojih ustvarjalnih prizadevanj. Rada je edinstvena, individualna in neodvisna. Združuje modrost in moč z občutljivostjo in ponižnostjo. Je ambiciozna in samozavestna. Vijolična barva je še posebej povezana s plemstvom, saj ustvarja vtis razkošja, bogastva in ekstravagance.

Pozitivne lastnosti vijolične barve so: nenavadnost, kreativnost, iznajdljivost, nesebičnost, skrivnost, fantazije, prihodnost,...Negativne lastnosti vijolične barve so: nezrelost, nepraktičnost, ciničnost, ravnodušnost, arogantnost,...


Lep modni pozdrav & ne pozabite- Every day is a fashion day!
Sara

Ni komentarjev:

Objavite komentar