sreda, 25. marec 2015

Pot do rezultata




Zelo pomembno je, da se zdravega načina življenja, prehranjevanja in aktivnosti lotite odločno predvsem pa pametno. Ko se vam odkruši zob ali plomba si je ne zdravite sami, ampak odidete po pomoč k zobozdravniku. Tudi rentgena ob poškodbi ne izvajate sami, pač pa se obrnete  na strokovnjake. 


Enako velja, ko gre za zdrav način življenja. Ko ste končno željni spremembe, pa naj bo to izgubiti kg, obdržati telesno težo ali pridobiti mišično maso, je zelo pomembno, da z wellness svetovalcem opravite wellness oceno- analizo telesne sestave, počutja in meritve. Skupaj sestavite in zapišite realne cilje, ki jih boste lažje uresničevala skupaj. S stalno podporo svojega osebnega trenerja in wellness svetovalca, ki jo boste še kako potrebovali, ko vam motivacija in fokus do cilja začne pešat. To je tudi najpogostejši vzrok, ko posameznik odneha.



Vsak posameznik ima svojo željo in vsak posameznik ima svojo optimalno telesno težo in obliko določeno na podlagi razmerja med mišicami in telesno maščobo. Indeks telesne mase BMI se izračuna s posebnim izračunom za vsakega posameznika posebej, je eden od načinov za ugotavljanje ali je naša telesna teža optimalna. Izračuna se na podlagi podatkov o višini, teži in spolu. Višja vrednost BMI pomeni višjo stopnjo tveganja bolezni srca in ožilja, diabetes, visokega krvnega pritiska in vseh posledicah povezane s tem.

Še en zelo pomemben podatek je procent maščobe v našem telesu. Zelo je pomembno, da je odstotek maščobnega tkiva v našem telesu v priporočenih mejah, saj prevelik odstotek maščobnega tkiva povzroča okvaro organov in resne bolezni. Vsebnost maščobe v telesu je pogojena s spolom in starostjo osebe. Oba podatka sta zelo uporabna in pomembna celo bolj kot telesna teža. 


Način kako se staramo je samo 30% odvisen od naše genetike 70% je v naših rokah. Z opravljeno oceno svojega trenutnega počutja in stanja dobite priporočila, jedilnik in nasvete svojega osebnega svetovalca, ki so prilagojeni samo vam in vašim potrebam. Za bolj natančne podatke uporabljamo tehtnico Tanito. Ta nam poleg omenjenih podatkov na podlagi našega spola, starosti, višine izračuna še delež vode hidriranost, težo kosti, visceralno maščobo, metabolna starost, poraba kalorij.




V mesecu marcu in aprilu vam ponujamo brezplačno wellness oceno. Pustite komentar pod objavo in prvih 10 prejme darilni bon- brezplačno meritev telesne sestave in analizo telesa.  

 Lep modni pozdrav & ne pozabite- Every day is a fashion day!

Sara

Ni komentarjev:

Objavite komentar