sreda, 18. marec 2015

RUMENA BARVA







Rumena barva je barva sonca, svetlobe in optimizma, ki poživlja, aktivira in osvobaja pred strahovi. Ohranja budnost in ima spodbuja koncentracijo, simbolizira ustvarjalnost in modrost. Spodbuja motoriko, njena pomembna lastnost pa je komunikativnost (razlog, zakaj so poštni nabiralniki rumene barve). Rumena barva je najsvetlejša med vsemi osnovnimi barvami, je barva sonca in izraz bleska in živahnosti.




​Psihološki učinki rumene barve: logika, inteligenca, optimizem, jasnost misli, veselje, poživitev, svetlost.​​




 Najbolj vpliva na dihalne organe, pomaga pri zdravljenju psihonevroz, zvišuje krvni pritisk, pospešuje pulz in veča hitrost dihanja. Ugoden vpliv ima na živčevje.



Najpogostejši odtenki rumene so: motna rumena (umirjanje, razmišljanje), živa rumena (živahnost, drznost, sproščenost), olivna rumena (mračnost razpoloženja), citron rumena (budnost, živahnost, čilost, izpopolnjevanje). Kot barva svetlobe simbolizira tudi razsvetljenje. Velja tudi za barvo zrelosti, v preteklosti pa so jo uporabljali za ponazoritev čutne ljubezni. Če se radi oblačite v rumeno ste živahni, vitalni, radoživi, prizadevni, radovedni, spontani in komunikativni.




​Če rumene barve ne marate lahko to kaže na izgubo osebne moči in na razočaranje v življenju. Vesela, sončna rumena je barva, ki pritegne pozornost. V rumeno se oblačijo aktivni ljudje, ki se počutijo odprte in mlade.


Rumeno barvo naj nosijo tisti ljudje, ki si želijo samote, da bi se otresli navezanosti. Pomaga da se jasneje izražamo, spodbuja k racionalnemu razmišljanju, izboljšuje spomin, vliva moč in utrjuje samozaupanje, tako, da je primerna (rumeni modni dodatki) za razgovor za službo.
Izogibati se jo je treba, če ste nagnjeni h kritiziranju. Lahko povzroči razdraženost, občutek slabosti in spodbuja k egoizmu.




Odtenki rumene barve: motna rumena (umirjanje, razmišljanje), živa rumena (živahnost, drznost), olivna zelena (mračnost razpoloženja), citron rumena (budnost, čilost, izpopolnjevanje)zlati oker, koruza, puščava, med, limona, lilija, bambus, hruška, kamilica,..




 Lep modni pozdrav & ne pozabite- Every day is a fashion day!
Sara

Ni komentarjev:

Objavite komentar