petek, 28. julij 2017

Vrtnična kopelVrtnična kopel za zapeljiva stopala.
Stopalom moramo posvetiti še posebno pozornost in nego saj nas vendar nosijo. A žal nanje večina pozabi. Še tako lepa ženska podoba uniči neurejen videz stopal, razpokana peta na stopalih, katera je sploh vidna v teh vročih poletnih dneh, okrušen lak na nohtih in žulji, ki jih celimo že celo poletje.
Zato danes izdajam moj recept vrtnične kopeli, ki jo naravnost obožujem oboževale pa jo boste tudi ve.


Za kopel potrebuješ potrebuješ:
 skodelico soli - približno 3 velike zvrhane žlice
skodelico sodobikarkone - enako količino
skodelico olivnega olja
vinski kis - 2 veliki žlici 
čajno žličko gela za tuširanje z aloe vero, moj na fotografiji vsebuje še izvlečke kamilice in olivnega olja, brez sulfatov in parabenov
Ter 3 večje sveže cvetove vrtnic

Po potrebi in želji še kak brusilni kamen, strgalo ter kremo ali olje za noge.  

V večjo posodo naliješ pol litra hladne in 1,5l vroče vode, ko voda vreje pripravi vse potrebne surovine in na tla položi veliko brisačo, za vsak slučaj imej še eno manjšo v rezervi. Ko imaš vročo in hladno vodo pripravljeno v "lavorju" ali "škafu" ;) zmešaj vse sestavine razen kisa in vrtnic. Počakaj 10-15 minut, da se raztopijo vmes 2x premešam in dodam kis in vrtnice. Počakam še 5 minut, ko končno nastopi čas za relaksacijo. Pripravi si okusen domač ledeni čaj, vzemi najljubšo revijo ali knjigo in se 20 do 30minut prepusti čisti uživanciji. 


Namesto, da stopala do suhega obrišeš jih samo položi na brisačo da se olja nežno vpijejo sama v kožo.Lep modni pozdrav & ne pozabite- Every day is a fashion day!

Sara

Ni komentarjev:

Objavite komentar