nedelja, 2. julij 2017

Nasveti za potovanje z letalom



Masiven in kakovosten kovček je ne pogrešljivi pripomoček, ki je nujno potreben za vsako pravo popotnico. Če potuješ v paru razdeli oblačila v oba kovčka v primeru, če se eden slučajno izgubi ne ostaneš brez nekaj rezerve. Še bolje, če imata vsaj en majhen potovalni kovček ali ročno prtljago za na letalo. 



Kupi kovček z živimi barvami ali potiskom v nasprotnem primeru ga označi  in zaznamuj z okraski ali obeski z pliškoti tako ne pride do zapletov pri prevzetju prtljage. Dve dni pred tole objavo pa so me starši presenetili z čisto novim tridelnim kompletov kovčkov v živahni in modni ciklam barvi.  Tako, da na novo destinacijo letim "nova in važna" 

Mini torbica za prenašanje vseh mini potrebščin. Super je če jih imaš več in si olajšaš delo že pri samem pakiranju - to  ti je vrh organizacije ;) ali vsaj eno ali dve. Za osebne stvari, denar, potni list, karta, kaka zdravila in malenkosti, ki jih potrebuješ ob sebi ter eno v končku kamor zmečeš vse drobnarije. 


Nepogrešljiva ročna prtljaga ter vrečasta torba. Noro priročna za na plažo ali potepanje po mestu, raziskovanje in  shoppingiranje ali kakšne kastinge, ko gre vanjo še kak dodaten par ali dva čevljev, perila in kaka posodica s hrano. Sama imam eno vrečasto vedno s seboj vedno pride prav tudi kakšna manjša, ko vanjo zmečem le denar ključe, telefon, vodo in kako razkužilo - večkrat je v takšni mali torbici čez ramo pristal tudi kak solzilec! 






Tudi mali modni nahrbtniki ti bodo še kako prav prišli, saj ne zavzamejo veliko prostora  v kovčku ti pa lahko brezskrbno raziskuješ novo državo. Čez nekaj dni za dlje časa letim v meni še neznano državo. No moj Mitja mi je ta teden že 3. v pogovoru kaj vse naj prinesem vedno reče - Vzemi si en nahrbtnik! In ja pri odkrivanju utripa mesta vedno pride prav! Sama  vse dokumente - če jih imam pri sebi predvsem pa denar spravim v še eno torbico npr. v tisto za čez rame in položim na dno nahrbtnika nikoli v spodnji ali bilo kateri predalček na ruzaku - nahrbtniku. 



Ne pozabi še na toaletno torbico  kamor boš spravila vse potrebščine za osebno higieno in ostale lepotičenje. Sama jo vedno spakiram v velik kovček, saj nikoli ne želim razkirati in jo odnesti na letalo v ročni prtljagi.

Še en nasvet, če potuješ s prijateljico vedno pazita ena na drugo ali pa se vsaj ne oddaljujta preveč, denar si razporedi - sploh večjo vsoto na manjše dele po torbici, ko greš raziskovati mesta. Npr. kozmetična torbica, etui za očala, v kako beležko če jo imaš. Sploh pa ne nosi večje vsote na plažo! Uporabi trezor!






Pa srečno in lepo uživaj kjerkoli že boš. 

PS - v naslednjih dneh sledi še objava o nasvetih pakiranja. Z malo vaje postaneš prava mojstrica pakiranja :) 




Samo tisti, ki tvega in gre predaleč, lahko odkrije kako daleč je mogoče priti.






Lep modni pozdrav & ne pozabite- Every day is a fashion day!
Sara


Jewelry, styling & model - Sara Savnik

Ni komentarjev:

Objavite komentar