sreda, 5. julij 2017

Nasveti pri pakiranju prtljage



Eni že uživate v teh sladkih radostih, ki se imenuje dopust drugi smo tik pred zdajci. Eni to neizbežno opravilo - razen, če ti ga pripravi kdo drug bolj drugi manj obožujete. No raje kot pranje oblačil, ko pridem iz dopusta imam pakiranje. Ne vem zakaj enim predstavlja to tak baw baw, ovire in preglavice. Glede na to, da skoraj vsak teden nekaj pakiram in se prevažam, potujem, prespim... se cik cak brez težav spakiram v nekaj minutah. 



In verjemi mi tudi ti se lahko. Potrebuješ le malo sistematične organizacije in dobro voljo, ker ta bistveno pomaga pri sami izvedbi ;) Vedno dobivam vprašanja kako lahko spakiram vse za kastinge, revije, še kakšno večerno toaleto in podobno. No pa začnimo.


1.
Najprej si izberi oz. preveri velikost kovčka ali potovalke, da ne bo potem šok, ker vanj ne spraviš vsega. Malce več izveš v objavi - Nasveti za potovanje z letalom.


2. 
Sama si kak teden ali dva - odvisno kam grem in za koliko časa pišem potrebščine in obveznosti, ki jih potrebujem. Če potrebuješ kakšne posebne dokumente, zavarovanja itd. nikar ne čakaj na zadnji moment. Zna bit maščevalna ta odločitev.



3.
 Ko se le lotim pakiranja najprej vsa oblačila zložim na posteljo, pregledam kaj nujno rabim, kaj vedno pride prav in za kakšne priložnosti in klimo potrebujem oblačila. Najbolj zanimiva so bila pakiranja za Ameriko in Šrilanko, ko sem v zimskem času jaz pakirala kopalke :) Obožujem takšna pakiranja!

4.
 Težja oblačila, stvari, brisače, obutev si zloži na spodnji del kovčka - pri koleščkih ali na samo dno. pri tem ne pomečkaš vseh oblačil. Še bolje, če jih imaš oblečene.  Sama čevlje vedno dam v kakšno večjo vrečko, katero kasneje uporabim  za umazano perilo ali kaj podobnega, ker vedno za kaj pridejo prav! 

5.
Pripravi si stylinge, ki jih boš nosila in potrebovala. kot rezervo vsemi le 1 oblekco in 2 majčki. In konec pregovarjanja! Ker itak obstajajo trgovine in ker boš itak šla v šoping ;)
Kot sem omenila že v prejšnji objavi si oblačila razporedi v 2 kovčka - če imaš to možnost.


6.
 Toaletko ali kovček si izberi iz čim lažjih materialov sploh, če potuješ z letalom. 
Ne eksperimentiraj z novimi kozmetičnimi produkti, dolgo potovanje in druga klima - ne delaš si medvedje usluge.  Sama velikokrat na pot vzamem manjša pakiranja ali prelijem v potovalno embalažo, prav pa ti pridejo tudi kakšni hotelski higienski pripomočki ali testerji. tako, da nikar ne vlači na dopust originalno velikost parfuma po možnosti še veliko pakiranje. 
Dm, Muller ima pestro ponudbo mini embalažic znanih proizvajalcev v Tediju pa za smešen € dobiš mini embalaže v katere lahko sama pretočiš svoje najljubše, losjone, kreme, mila in balzame. 





















7.
Če potuješ na dopust upam, da se zavedaš, da ne potrebuješ cele kopalnice. Res minimiziranj vse a to ne pomeni, da hodiš okoli neurejena.


Kar se tiče ličil pa sama posegam po paletkah z različnimi odtenki in po možnosti z ogledalcem, izberi nekaj šmink, lipglosov, vodoodporno maskaro in eyeliner, če ga uporabljaš.  


Predvsem pa pusti fen doma! Še posebno, če greš nekam ob morje, ker ga itak imajo v hotelu ampak bolj kot to hey naj bodo na dopustu tudi tvoji lasje in koža.

8.
Če res ne moreš nekaj stvari črtati s seznama se igraj igrico to ali to? Vzamem raje 3 hlače ali 1 dolgo oblekco, krilo in hlače npr. Vzamem fen ali likalnik? rabim res 4 pare japonke ali bosta dovolj 2, in eni sandali.

9.
Obleci se v oblačila na komot. Pozabi na pete in kratke hlače saj če imaš daljši let te zna kar precej zebsti. Ne glede na letni čas in temperaturo imej sabo eno jopco ali hudi.

10.
Ne pozabi še na čtivo. Revije, knjige pa tudi križanke in družabne igre znajo priti še kako prav.



In vsekakor uživaj kjer koli boš in kjerkoli si.

Lep modni pozdrav & ne pozabite- Every day is a fashion day!


Sara

Ni komentarjev:

Objavite komentar