ponedeljek, 23. februar 2015

ORANŽNA BARVA



Oranžno običajno asociiramo s plamenom ali z vulkanom. Simbolizira veselje, zrelost, rast, njene objektivne asociacije pa so sonce, ogenj in sadje (pomaranča). Oranžna barva je mešanice rdeče in rumene in zato združuje v sebi silnost rdeče in živahnost rumene. Zato je zelo primerna za prostore, v katerih želimo vzpodbuditi prijetno in toplo vzdušje. Spodbuja tudi apetit in naj bi pomagala pri jutranjem vstajanju. Psihološki učinki oranžne barve: ustvarjalnost, navdušenje, živahnost, poživitev, toplota, zabavnost.​​  


















 Oranžna krepi pljuča, trebušno slinavko in vranico in spodbuja delovanje srca. Pospešuje prebavo, dviga apetit, lahko bodisi pomirja ali pa vznemirja. Ta barva lahko ustali čustva, nekatere posameznike pa lahko zamori.Vsi oranžni odtenki imajo enak pomen in vpliv, odvisen le od prevladujoče komponente (rumena ali rdeča).


Z oranžno barvo povezujemo tudi vsiljivost in usmerjenost navzven, k drugim ljudem in ne v lastno notranjost. Svojo pozitivnost oranžna izraža z zadovoljstvom, veseljem in družabnostjo. Barva kar vpije po življenju in veselju, saj je mešanica rdeče -toplota in rumene -življenje. Še modni nasvet.


















Če se radi oblačite v oranžno ste dejavni, nepotrpežljivi in tekmovalnega duha. Samostojni, praktični in ustvarjalni, s polno energije in tudi polno nemira. Oranžno barvo nosijo ljudje, ki so delovni, kreativni in polni energije. Oranžno naj nosijo tisti ljudje, ki jih muči potrtost, ljudje, ki bi morali v svoje življenje vnesti več veselja in lahkotnosti.


Odtenki oranžne barve: mandarina, nektar, breskev, opeka, mahagonije,...Če ne marate oranžne barve, je to lahko zaradi duševne in telesne izčrpanosti.








Vsem dragim bralcem, obiskovalcem in spremljevalcem velik hvala, ker me trikrat tedensko obiščete. Jutri odhajam v Ameriko a brez skrbi objave smo pripravili tako, da me boste lahko v prihodnjih tednih brali in obiskovali, vas pa bodo čakale sveže in nove objave! Se že veselim potovanja obljubim, da vam razkrijem vse kar sem videla in počela, če pa želite tekoče novičke in slikce me spremljajte na Instagramu- Sara Savnik :D








 Lep modni pozdrav & ne pozabite- Every day is a fashion day!
Sara
Nakit, styling & model - Sara Savnik

1 komentar: