sreda, 28. januar 2015

Maturantski ples
Zaključni letnik, čaka te matura, nato izbira študija. A pred vsem tem mučenjem te čaka še malce odklopa in zabave - maturantski ples, seveda! Tečaj plesa, pomembne odločitve, kot na primer kje si boš naredila manikiro, izbira najboljšega frizerja in vizažista… Leta spominov minevajo, a kakšna bo tvoja slika je odvisno tudi od izbora obleke, ki jo boš nosila. 
Maturantski ples je pomembna prelomnica vsakega dekleta. Ta dan je namenjen tebi in tvojim sošolcem. To je dan, ko se skupaj s svojimi najdražjimi zabavaš, veseliš, plešeš in ustvarjaš nepozabne spomine. Prva priložnost, ko ima dekle možnost obleči dolgo elegantno obleko. Čeprav nekako prevladuje trend kratkih oblekic, ki meni sicer ni ljub, ker sem mnenja, da je to več kot odličen  izgovor, da se oblečete priložnosti primerno predvsem pa drugače kot ste se vajene same ter so vas vajeni tudi drugi. Tudi sama sem bila maturantka skoraj 5 let nazaj. Ker sem bolj suhcene vendar visoke postave, sem vedela, da bo najti popolno obleko za ta večer pravi podvig. Zato sem se že preden sem zdirjala v trgovine in butike odločila, da si obleko narišem kar sama. Ne, o tej obleki nisem padala v nezavest že celo srednjo šolo od kar sem jo videla - ker je nisem - vedela sem samo, da želim imeti dolg model, seveda unikat ki ne bo v črni barvi! Ker je to preveč izpeta »barva« za vsako priložnost. 


Tako sem mesec dni preden je obleka šla v izdelavo najprej sedla za mizo in idejo iz moje glave prelila na večji kup papirja, izbrala barvo obleke, dodatke nato pa še izbrala odlično šiviljo, ki je mojo idejo spremenila v najdražji kos moje garderobe. Tule ne mislim na finančni vložek, ampak  meni najljubšo. Tako je nastala kraljevsko modra, dolga obleka z odprtim hrbtom, rezana pod prsmi in malce nad boki ter obrobljena z svetlečimi kamenčki na verižici. Izdelala sem si tudi modre viseče uhančke z kamenčki swarovski in ogrlico. Bila sem prepričana, da jo bom poleg maturantskega plesa oblekla kvečjemu še 2x, a sem se pošteno zmotila.

V prejšnji objavi sem vam razkrila nekaj skrivnosti, kako sem se sama spopadala z iskanjem maturantske obleke tokrat pa vam ponujam nekaj svojih nasvetov. Z njimi svetujem tudi vsem dekletom, ki jim pomagam pri izbiri svoje popolne obleke.


Kot sem že  omenila, prisegam na dolge elegantne obleke za ta dogodek. Moj nasvet - ne izberi črne barve – sploh če jo vedno, ampak res vedno nosiš. Po pogovoru z prijateljicami, so mi vse, ki so se odločile za krajši model ali črno barvo, kasneje obžalovale zakaj niso izbrale daljšega modela, če pa bi se še enkrat odločile za kratko, ta zagotovo ne bi bila črne barve. Zanimiv podatek je tudi ta, da sem po maturantskem plesu ugotovila koliko sem zelo prihranila glede na to, koliko so nekatere sošolke porabile samo za izposojo obleke, moja pa je bila unikat.


  
Ne predlagam, da vzameš najdražjo, ki jo vidiš v butiku - žal gromozanska cena, ki jo boš plačala, ne pomeni tudi stila in je ponavadi celo slabša izbira. Torej izberi srednjo pot. Če si boš dala obleko izdelati po naročilu, izberi kvaliteten material. Vedno pa imej v mislih, da lahko še tako pusto tkanino vedno obogatiš z kamenčki ali še bolje - opaznim, unikatnim nakitom.


Predlagam 4 različne stile. Tokrat bom predstavila dva, preostale pa pustimo za naslednjič.

Če vseeno želiš ostati v okvirjih klasičnega sloga zimzelene barve, ki so preverjeni izbori in ne maraš eksperimentiranja z barvami, boš posegla po črno-beli kombinaciji. Nasvet, ki ga moraš tu nujno upoštevati je, da če boš obleko iskala v ''popularnih'' butikih ali prodajalnah z oblačili se seveda lahko zgodi, da ne boš edina v  njej.
 Zato moraš obvezno popestriti obleko z barvnim nakitom, torbico in/ali čevlji. Zlat nakit da črno-belim oblačilom tisto ''nekaj več'', sploh, če boš posegla po masivnih uhanih ali ogrlici. Mala bela obleka iz čipke za imeniten in eleganten videz pa kar kliče po barvah kot sta modra, rdeča in smaragdna. 
 
Če si drzna princesa, ki ji barve niso tuje, boš svojo obleko zagotovo zbrala v letošnjih modnih barvah, ko so rdeča, viola, modra, zelena ter kovinske barve. Letošnjo pomlad bo silno modna nebesno modra, pridružili pa se ji bodo še koralno rdeča, fuksija ter odtenki oranžne. Za nežen videz jih kombiniraj z belo, za drznejšo različico pa uporabi črno barvo.


Plisirana obleka je odlična izbira, saj pričara vintage pridih, čipka pa te bo naredila posebno svečano. Čez njo obleči usnjeno jakno,  kratki suknjič ali kratko jakno v Channelovem stilu. Da tudi več nizov biserov si lahko nadeneš ali še bolje ''pokombiniraš'' z svetlečimi kamni iz stekla.

 

 
Vse maturantke, ki bi rade blestele na ta dan se lahko obrnete name. Z veseljem vam bom svetovala pri izbiri obleke ali pa vam jo po želji tudi izdelala.

Lep modni pozdrav & ne pozabite- Every day is a fashion day!
Sara

Model, jewelery, dress and styling: Sara Savnik
Nohti: Petra Gregorič
Hair: Jasna Fajt
Make up: Anja Kogoj
Photo:Matic Slemič & Luka Podgornik

1 komentar: