ponedeljek, 26. januar 2015

Barva, ki kraljuje



Modra je najljubša barva večine ljudi. Modro povezujemo z daljavo in neskončnostjo, z oddaljevanjem dobijo skoraj vsi predmeti nekoliko modrikast odtenek.




 Modra je barva miru in harmonije, zato deluje izredno sproščujoče. Je barva zrelosti, razumskosti, viskokih vrednot, natančnosti, sposobnosti, kar predstavlja tudi mene samo. Predstavlja samozavest in stanovitnost, hkrati pa ne predstavlja nikakršnje grožnje.


Modra barva je najhladnejša v barvnem spektru, saj so modri prostori videti široki in prazni, ljudje pa bledi in bolehni. modra barva je barva globokega ledu, čustveno jo povezujemo s hladno daljino prostora in njegove neskončnosti. Zato modra vpliva na razum, kakor rdeča vpliva na čustva.
Psihološki učinki modre barve: sprostitev, očiščenje, hladnost, modrost, spokojnost, čutnost, mir, zaupanje, zvestoba, prilagodljivost.Nekoč je veljala za tipično žensko barvo.

























Če se oblačite v svetlo modro barvo ste občutljivi, ustvarjalni in dojemljivi. Ste praktični in imate dobro razvito domišljijo. Če se radi oblačite v temno modro barvo ste inteligentni in samozavestni. Obkrožati vas morajo ljubezen, nežnost in naklonjenost, potrebujete pa mir in spokojnost.
​Če ne marate modre barve, vas je verjetno strah pred neuspehom, pred izgubo denarja, družbenega in službenega položaja.
​Če ne marate temno modre barve imate verjetno izkušnjo s prevaro in nezvestobo, z razočaranjem ali izgubo zaupanja.














Lep modni pozdrav & ne pozabite- Every day is a fashion day!

Sara

Nakit, styling & model - Sara Savnik Modno-Oblikovanje-Sara-Savnik
Foto-Samo Trebižan, Matic Slemič, osebni arhiv 
Nohti - Petra Gregorič- Barok

Ni komentarjev:

Objavite komentar