ponedeljek, 27. oktober 2014

Vino SARA

Valentinovo je bilo zame nekaj posebnega, saj je vino, ki nosi njeno ime, dobilo uradno nalepko Miss Universe Slovenije 2013 Sara Savnik. Žlahtna kapljica je namenjena samo sladokuscem, saj je narejena v omejeni seriji samo 150 steklenic. Sama sem se lastnoročno podpisala na vsako embalažo, del izkupička od prodaje pa bo šel v dobrodelne namene.

Za nastanek tega sladkega vina je botrovala lepa, topla in suha jesen 2011. Zaradi velike vsebnosti sladkorja grozdje ni bilo predelano v klasično rdeče, ampak je nastalo sladko, predikatno vino. Pridelano je na posestvu Ferjančič, ki slovi po več kot 200 letni tradiciji pridelave vin iz sorte Merlot in Modri pino letnik 2011. Grozdje je bilo trgano konec novembra, po krajši 24 urni maceraciji grozdja je bilo sprešano in mošt je bil nalit v 225 litrski hrastov sod, kjer je zorelo. Po dveh letih zorenja je končno prišel čas, da se je vino ustekleniči v posebne elegantne steklenice, dobi ime in bilo/bo ponujeno ljubiteljem in sladokuscem odličnih vin.
























Redko ponovljivi letni si zato zasluži prav posebno ime. In ker je letošnja Miss Universe Sara Savnik domačinka iz vipavskega vinorodnega okoliša, skupaj s starši že od mladih let obiskovala trgatve in vinsko klet posestva Ferjančič, ji je vinar Peter namenil nameni to čast, da vino nosi njeno ime. Sara je na to zelo ponosna hkrati, pa potrdila in pokazala, da je ostala zvesta prebivalcem Vipavske doline, deželi burje, sonca, odličnega vina in lepih deklet.













































Lep modni pozdrav & ne pozabite- Every day is a fashion day!

Sara

Nakit, styling & model - Sara Savnik
Foto- Luka Podgornik

Nohti - Petra Gregorič- Barok




Posestvo Ferjančič
Anica & Peter Ferjančič

Planina 73, SI-5270, Ajdovščina
Slovenija, EU

T: (05) 368 90 55, 041 834 013
F: (05) 368 90 54
vina@ferjancic.si

Cena - 30€


1 komentar: