četrtek, 01. marec 2018

Začela se je sezona zabav


Začela se je sezona zabav, porok, in plesov. Si že našla obleko zase? Stavi na ''dress code'' zabave. Izreci dobrodošlico pomladnim trendom v sladolednih odtenkih, črno beli eleganci, vpadljivih barvah ali vzorcih iz narave.

Nasvet: izberi modne dodatke v pastelnih barvah. Z njimi boš pričarala bolj svež videz.
Nasvet: Barve enake intenzivnosti brez slabe vesti kombiniraj med seboj. Najlepše pa je, če se odeneš v eno barvo, na primer v rumeno, modro ali zeleno.
Letos so najbolj  modni potiski, ki spominjajo na starinske tapete z geometrijskimi vzorci. V kompletu s črtami se bodo počutili odlično.

2 leti nazaj sem se udeležile 3 porok. Na prvih dveh sem nosila asimetrično zeleno - bež oblekco.
Na tretji pa temno modro z srebrno holo dodatki. Temno modro barvo še posebno rada izberem, ko se želim izogniti črni, saj deluje zelo elegantno a sveže.


Da pa ne pozabim na najpomembnejše!

Si povabljena na poroko? Obvezno beri dalje!


Velikokrat mi osebe, ki so povabljene na poroko pišejo - lani sem kar 4 zapise na FB zasledila v stilu: "Grem lahko na poroko oblečena v belo obleko?"
  
NE!  Neee nikakor!! Bela barva in posledično obleka je rezervirana za  nevesto!
  
Izjemoma le, če v povabilo piše dres code, ki veleva drugače! Če je vabilu pripisano želeno oblačilo, to strogo upoštevajte npr black&white ali če nevesta ne nosi bele obleke in nosi roza, rdečo - primer iz pred nekaj let, je prav tako ta barva rezervirana za nevesto in navadno to tudi pripišejo v vabilu. 


Črna od glave do pet je neprimerna. 
Bela in črna sta barvi, ki se za povabljenke na poroko odsvetujeta. Črna v smislu kodeksa oblačenja deluje bolj žalno kot veselo in je tako primerna za na pogrebe, bela pa tekmuje z oblačili neveste. Še zlasti morajo biti na to pozorne poročne priče, ker so poleg ženina in neveste vsem najbolj na očeh in so tudi na večini poročnih fotografij.

Kavbojke so ne glede na tip dogodka neprimerne. Primerne so le, če je to izrecna želja gostiteljev. 
Živalski in sporočilni vzorci - majice z napisi niso dobra izbira.
 Poroka je slavnostni dogodek, je eleganten dogodek, zato naj bo tudi tvoja podoba elegantna in graciozna in ne kot da si pravkar stopila iz nočnega kluba.

Če ste za poroko kupili nove čevlje, imejte s seboj obvezno še rezervne.
 Raje se odloči za par čevljev, za katerega veš, da so udobni, da boš v njih lahko zdržala vsaj do polnoči. Če si boš za svečano priložnost vseeno kupila nove čevlje, super, ampak vsaj enkrat prej jih stestiraj in preveri, da te bodo preveč ožulili.


  

 
 


Lep modni pozdrav & ne pozabite- Every day is a fashion day!

Sara


Jewelry, styling & model - Sara Savnik


Ni komentarjev:

Objavite komentar