sreda, 30. september 2015

Čas za domači spa


In to kar doma zakaj pa ne. Odpraviš stres, ki se je nabral v preteklem letu, mesecu.. in se podamo povsem prerojene.

Domača parna savna
Približno 5 minut pred prhanjem pusti teči najbolj vročo vodo tako, da se nabere precej pare. Bombažno krpico natri s kapljico svojem najljubšega eteričnega olja. Ko stopiš pod prho, položi krpico na obraz in naredi nekaj globokih vzdihljajev. Seveda bodi varčna z vodo in si takšno razvajanje privošči le občasno.


Privošči si parno kopel v temi in prižgi le nekaj dišečih svečk ob kadi zraven pa poslušaj umirjeno glasbo. Sama obožujem zvoke morja in delfinov. Občutek v temi, da čisto posebni čar. Po kopanju se zavij čez glavo v najbolj mehki kopalni plašč ali odejo in se sprotiiiiiii. Priporočam kak film ali nanizanko ob skodelici čaja.




Pred prhanjem svojo kremo postavi na topel radiator po vroči prhi na celo telo nanesi topli losjon  in občutek bo božanski. Pazi na količini, saj vročina ustvari bolj tekočo teksturo. V zimskih mesecih sama posežem po oljih in se namažem od vratu navzdol brez heca ;) Stopala razvajam z mehkimi in udobnimi nogavičkami.


Za pocrkljanje las velikokrat sama pripravim masko za lase, katero pustim delovati od 30 minut dalje ;). Največkrat zmešam balzam, ki ga tudi kasneje uporabim z olivnim in orehovim oljem. Pripravim večjo količino za vsaj še 3 do 4 uporabe.


Za sijoče gladke lase v lončku zmešam zrel avokado z žlico olivnega olj mešanico nanesem na lase in jo pustim učinkovati čim dlje predno jo sperem.
Privošči si koncentrat aloe mango ali kak čaj in uživaj. Sprosti se, umirjeno dihaj.
Po kopeli nikar ne hiti. Nikamor naj se ti ne mudi. Če si čez dan težko ustvariš spa idilo to počni zvečer. 
Za piko na i prižgi kako dišečo palčko v stanovanju in o izstopiš iz kopalnice čisto prerojena bo tudi tvoje stanovanje delovalo tako.



Lep modni pozdrav & ne pozabite- Every day is a fashion day!

Sara



Ni komentarjev:

Objavite komentar