ponedeljek, 09. april 2018

IF NOT NOW WHEN?

Kdaj boš živel, če ne sedaj? Kdaj boš užival, če ne sedaj, sedaj v sedanjiku. V zelo velikem loku se izogibam ljudem, ki kar naprej odlašajo. Iščejo izgovore. Če si se dragi prijatelj našel v opisu  - se ti opravičujem. Ampak besed kot so saj bom, veš tebi je lahko, mogoče pa le... ko bo čas,...če bo čas... čas leti! Ali si ga vzameš ali vržeš  stran za gluposti. Ni druge. Žal. Sorry.
Čas je postaval v 21 stoletju najdragocenejša valuta!  Če sem ironična ga nihče nima tako kot denarja. Baje.


Nekdo je nekoč rekel, da je čas denar. Ta pregovor samo delno odraža pomembnost časa. Čas je precej več kot denar - ponavadi. Četudi imate kraljevsko bogastvo, si ne morete kupiti niti ene minute več časa, kot ga imam jaz ali kot ga ima pes, ki leži poleg kamina. 

Danes živiš današnji dan. Že prejšnja ura ali dve nazaj so preteklost! Ni jih moč nadoknaditi!
Kdaj boš potoval-a, če ne zdaj? Kdaj boš se razvijal-a, učila, raziskoval-a, če ne sedaj? Kdaj boš končno naredil-a nekaj zase, svoje telo, um, če ne sedaj?
A ljudje mislimo saj bom, saj imam čas.... pa ga imamo res? Najhuje je, da veliko ljudi umre pri 25, vendar niso pokopani dokler niso stari 75 let.
Nekje sem prebrala, da je neumen človek, ki ne zna narediti izvirne napake ampak ponavlja tuje. Le glej, da je ne boš tudi ti.

Ob tej misli sem se spomnila zgodbe, ki sem jo zasledila na FB.
Vsako noč greš spat in zjutraj se na tvojem bančnem računu nakaže 86.400€ katere moraš do konca dneva porabiti! Ne moreš jih prenakazati, shraniti ali kakorkoli "skladiščiti", konec dneva tega denarja ni več. Ne moreš ga porabiti več, kot ga je nakazanega lahko pa ga porabiš manj. Naslednje jutro te spet na bančnem računu čaka 86.400 spet ostajajo pravila igre enaka. To se ti dogaja celi mesec. 
Kako in zakaj bi vsak dan porabil ta denar?

Nakar izveš, da so to sekunde v vsakem tvojem dnevu! Sledi vprašanje in kaj narediš ti, da dosežeš te "nakupe" kako si vsak dan izkoristil to valuto? 


Zjutraj se zbudite in glej, vaša denarnica je čudežno napolnjena s štiriindvajsetimi urami neobdelanega tkiva ČASA vašega življenja! Te ure so vaše. Vsaka minuta in vsaka sleherna sekunda! So naša najdragocenejša lastnina. Nihče nam jih ne more odvzeti. Ne da se jih ukrasti. In nihče jih ne prejme ne več ne manj kot vi, jaz ali moja soseda in njena tašča. 


"Čas je naša najbolj dragocena sestavina, naše največje bogastvo; ker se v njem nahajajo naš uspeh, naša sreča, naša usoda."  (Orison Swett Marden)

Kar smo nekoč uživali, tega ne moremo nikoli izgubiti. Vse kar globoko ljubimo postane del nas.Lep modni pozdrav & ne pozabite- Every day is a fashion day!


Sara

Ni komentarjev:

Objavite komentar