sreda, 6. julij 2016

Dresscode





















Cocktail ali casual, vsako leto nas povabila na različne modne prireditve postavljajo pred modno uganko. Za vse, sem pripravila stilsko rešitev za vsak slog oblačenja, s katerim bi se lahko srečali. Pozabi na stres in izgubo živcev. Dodaj svojo noto a vseeno se drži napisanega dresscoda, saj v nasprotnem primeru žališ gostitelja in sam dogodek. Zabava se lahko prične ampak s slogom prosim! 






White Tie
Povabilo s tako  navedenim slogom boste dobili zelo redko- kljub temu pa ga je še najlažje razbrati in preprosto pomeni svečana garderoba. Lepo padajoča dolga obleka, zlati in svetleči detajli, glamurozen nakit, visoko speti lasje in seveda rdeča šminka. Kot lahko vidite imam ob takih priložnostih vedno modno spete lase.Tako boste enostavno in popolno oboroženi. Spremljevalci morajo imeti frak s telovnikom in belim metuljčkom.





Black Tie 
Z večerno obleko, ki sega preko kolen ali je dolga do tal boste varni, če dobite povabilo na takšno zabavo. V vaši omari zagotovo visi MČO mala črna obleka. Odlična je za to priložnost. Dovoljeno je tudi dolgo krilo z ustreznim zgornjim delom  ali hlačnim kostimom iz žlahtnega in padajočega materiala, kot sta svila ali šifon. Kot modni dodatek se odlično obnesejo viseči uhani in perle. Za moške seveda ustrezni smoking s črnim metuljčkom. Sama se raje odločim za večerno dolgo obleko, ko prejmem takšno povabilo. 




Cocktail
Kot ime samo pove se pri tem slogu lahno usmerite k dobro znanim koktajl oblekam. Na splošno velja pravilo- obleka ne sme biti prekratka vseeno pa je krajša kot pri Black tie. Lahko je pisana, a vseeno v stilu in na pogled razkošna. V praksi to pomeni, da izberete lepo oprijeto obleko najbolje z zanimivimi detajli, kot so naborki, vezenine itd.. in jo kombinirajte s suknjičem ali kratko jakno.
Dodajte še salonarje ali peeptoes, elegantno prepleteno pričesko in prepričali boste na celi črti.





Smart Casual

To pogosto preberemo na vabilu. Pomembno je, da upoštevamo filozofijo podjetja, ki nas je povabilo. Delate v kreativni panogi? Potem morate to ustvariti tudi  pri izbiri stylinga za zabavo. Če je vzdušje torej v vašem podjetju precej sproščeno, se lahko to prenese tudi na  svoj styling.  Na splošno velja - preveč gole kože in preveč vpadljivi potiski in materiali so prepovedani, vedno pa lahko oblečete lep hlačni kostim ali obleko, ki sega do kolen, s suknjičem, dobrodošli so tudi pajaci.






















Lep modni pozdrav & ne pozabite- Every day is a fashion day!

Sara
Jewelry, styling & model - Sara Savnik





Ni komentarjev:

Objavite komentar